Motto yayınları olarak kuruluşumuzdan bugüne kadar katıldığımız Üsküdar kitap fuarına, bu yıl ailemize katılan 14 yeni yazarımızla 16 eseriyle beraber toplamda 95. eserimizle sizlerin karşınıza büyük bir gurur ve heyecanla standımızda ağırlamak için fuar gününü sabırsızlıkla bekliyoruz. Geçen yıl 9-17 2019 Şubat arasında gerçekleşen Üsküdar kitap fuarında okurlarımızla yazarlarımızı buluşturarak sıcak bir ortamda imza günlerimizi gerçekleştirdik.
Motto yayınları olarak fuar boyunca stand da yer almış okurlarımızın her zaman görüş ve fikirlerini önemsedik ve bu yıl ki 8-16 Şubat 2020 Üsküdar kitap fuarına imzaya katılacak olan yeni kitaplarımızla okuyucularımızla buluşmaya geliyoruz.




Sena Oruç / İnti-Aşk
Genç yazarımız Sena Oruç’un kaleminden olan bu eserinde intikam ve aşk’ın birbirlerine olan benzerliklerini konu almaktadır.
Zeki Bayraktar / İnterseks ve Eşcinsellik
Elinizdeki bu kitap sadece interseks ve eşcinsellik konusunu değil heteroseksüel cinsellik konusunu da ele alıyor. Cinselliğin norm ve norm dışı yönlerini bütüncül bir inceleme ile okuyucusuna takdim ederken;
İnterseks ile eşcinsellik arasındaki farklar nelerdir? Cinsel kimlik ve alt bileşenleri nelerdir? Cinsiyete özgü [heteroseksüel] cinsel kimlik ne zaman ve nasıl geliştirilir? Ebeveynin cinsel kimlik geliştirme sürecindeki rolleri nelerdir? Ebeveyn hataları eşcinsellik için nasıl bir risk oluşturur? Eşcinsellik genetik midir? Eşcinselliğin nedenleri nelerdir? Eşcinsellik önlenebilir mi? Nasıl? Günümüzde çocuklar ve ergenler için artan riskler nelerdir? Çocuğun cinsel eğitiminde ebeveynin devredilemez rolleri nelerdir? Anne-babaların cinsellik/eşcinsellik ile ilgili ölümcül hataları nelerdir? Çocukta cinsel eğitim hangi yaşta başlamalı ve nasıl olmalıdır? Ergenler ve erişkinler için cinsel eğitimin temel ilkeleri nelerdir? İdeal cinselliğin formülleri nelerdir? Eşler arasında cinsel uyum/senkronizasyon nasıl sağlanır? Gibi soruların cevaplarını okurlarımıza sunmaktadır.
Serhat Ulağlı / İletişim Çalışmaları
Tüm sınırların ortadan kalktığı günümüz dijital toplumunda, toplumun bu dönüşüme nasıl direneceği ya da nasıl adapte olacağı soruları iletişim bilimini daha önemli hale getirip, çalışma alanını her geçen gün daha da genişletmektedir. Elinizdeki eserde de; sosyal kültürün hızla dijital kültüre dönüştüğü bu geçiş döneminde, dönüşüme nasıl adapte olunacağı ve dijital toplum çağında kişilerarası iletişimin nasıl yönlendirileceği hususlarına değinilerek sağlıklı bir iletişim kurmanın kuralları ve çözüm yolları sunulmuştur.
Serhat Ulağlı / iletişim Dili Olarak Kimlikler
“Doğumundan ölümüne kadar birey, üç farklı dünyanın uyarımları ile hayatını şekillendirirken, her uyarım için ayrı bir yapıya, ayrı bir bireye ve ayrı bir kimliğe bürünür. Bir yanda doğumundan itibaren kendine eşlik eden yaratısal etkiler (genetik yatkınlık), psikolojik etkiler ve yaşamsal tecrübeler ile oluşup gelişen ego-kimliği, bir yanda ait olduğu sınıfın, mesleğin, çevrenin sınırlarını belirlediği sosyal kimliği, diğer yanda ise içinde yaşadığı toplumun normları, gelenekleri, yasaları, inançları, toplumsal davranış ve tutumları, kolektif hafızanın oluşturduğu kültürel kimlik. Her birey, üç farklı başkarakteri canlandıran aktör gibidir. Hangi rolün birey tarafından daha çok içselleştirildiği ve gündelik hayata yansıtıldığı, bireyin kişilerarası iletişim stratejisini belirlemektedir.”
Genç Saraçaydın/ Zipi ve Balıkistan
Genç Daha 15 yaşında kendi yaptığı ebrularını hikayeleştirerek okuyucularına sundu. Bir balık topluluğunun başına gelen sorunları ele aldı.